Kerhoilta 30.11.2010

Siirry alas

Kerhoilta 30.11.2010

Viesti  tero lähetetty To 25 Marras 2010, 10:17

Sidontakurssilla sidotaan pintaperhoja ja aloitetaan kansallisperho Nalle Puhilla. Pertti Kanervan seikkaperäinen opastus perhon sidontaan ja alkuperäisen Nalle Puhin resepti löytyvät osoitteesta: http://www.eralehti.fi/kaikkea-kalastuksesta/kalastusjutut/kuinka-nalle-puh.aspx. Mikäli karhunkarvaa ei ole saatavilla, voi korvikkeena käyttää myös sopivan väristä (esim. oranssi, ruskea, valkoinen) polypropyleenilankaa. Alkuperäisen runkomateriaalin (seos oranssia ja keltaista hyljettä, sekä ruskeaa jänistä) voi myös korvata jollakin sopivan värisellä valmiiksi sekoitetulla hyljejäljitelmä (esim. SLF) dubbingilla. Materiaali ei kuitenkaan saisi olla esim. antronia, villaa tms. pehmeää ja vettä imevää materiaalia.

Toisena perhona sidotaan Parachute Adams eli perinteisen Adams (http://www.visi.com/~mpv/FlyFishing/Adams/AdamsFOTM.html) perhon laskuvarjohäkiläinen versio.

Koukku: 10-16 pintaperhokoukku
Lanka: vaalea (harmaa)
Pyrstö: Ruskean ja grizzlyn kukon niskahöyhenen siikasia
Runko: Harmaa (piisami) dubbing
Siipi: Valkoinen vasikka/polypropyleeni
Häkilä: Ruskea ja qrizzly kukon niskahöyhen

Kolmantena perhona voitaisiin tehdä erittäin toimiva vesiperhosjäljitelmä eli Goddard Caddis. Ilkka Vesan (Janne Nyblomin) laskuvarjohäkiläisestä versiosta löytyy juttua osoitteesta http://www.pirkanmaanperhokalastajat.fi/artikkelit/23-ilkka-vesan-laskuvarjohaekilaeinen-goddard-caddis

Koukku: Pitkävartinen pintaperhokoukku (esim. Tiemco 5212) 10-16
Runko ja siipi: harmaa peuran (poron) karva
Häkilä: Ruskea (grizzly) kukko
avatar
tero

Viestien lukumäärä : 133
Join date : 18.03.2009

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa