Visionin paketti Zulu

Siirry alas

Visionin paketti Zulu

Viesti  kps lähetetty Su 25 Heinä 2010, 10:30

Jostakin syystä nämä seuran sivut eivät auenneet normaalisti, vaan piti kiertää historian kautta. Mutta asiaan:

Mökkinaapuri hankki 12-vuotiaalle pojalleen synttärilahjaksi perhokalastuksen opetteluun tuon edullisen Zulu-paketin, johon pääsin hiukan tutustumaan. Alkajaisiksi on mainittava, että rahat eivät mene hukkaan. Reilusti alle 200 eurolla saa perhoa vaille valmiin toimivan #5-6 AFTM-luokan paketin cordura-putkessa, johon kelakin menee irroittamatta. Muutamien heittokokeilujen jälkeen jäi minulle seuraava tunne setistä:

* Vapa on musta neliosainen 9-jalkainen, jossa on normaalit snake-renkaat, alimpana Fuji, kärkirengas pienehkö. Leimaus on #5-6 siimalle.
* Siimana on oranssinvärinen kelluva WF, jonka luokkaa ei ole mainittu.
* Perukkeena valmis kartioperuke, jonka kärjenpaksuutta ei ole ilmoitettu.
* Kelana on alumiinivalua oleva levyjarrullinen ns. laajakehä, jonka siimatilavuuksia ei ole ilmoitettu.
* Pohjasiimana (riittävästi) on valkoinen dacron, jonka lujuutta ei ole ilmoitettu.

Heittokokemus oli erittäin positiivinen. Erityyppiset heitot lähtevät vaivattomasti, vapa antaa anteeksi pikkuvirheetkin. Pakettiin kuuluva siima sopii vavalle erinomaisesti. Kalastukseen tarvittavat pituudet saa helposti, "käskemällä" saa tuotettua lisämittaa. Kelastahan ei juuri osaa sanoa, kuin pienikokoisessa on liian pieni ja liukas nuppi. Mielestäni paketissa on ominaisuudet kokeneimmillekin heittäjille, vaikka se on aloittelijoille tarkoitettu. Erittäin suositeltava kakkossetti ja vaikkapa ainoaksi Lapinvaelluksille.

Puutteina koen, että ei ole mukana pikkulappusta, joista setin komponenttien tiedot löytyisivät. Paketti on koottu kelattavaksi vasemmalla kädellä, minkäänlaisia ohjeita ei ole kätisyyden vaihtamiseksi. Poika halusi oikeakätiseksi, joten jouduin antamaan apua yksisuuntalaakerin kääntämisessä ja kaikkien siimojen uudelleen kelaamisessa. Heittosiimaan on vaikeaa tehdä lenkit pujottamalla. Kuljetuskotelo on hyvä automatkalla, mutta ei vaelluksella painonsa ja kokonsa vuoksi. Kuitenkin vavan nelipätkäisyys on iso plussa.
avatar
kps

Viestien lukumäärä : 83
Join date : 24.03.2009
Paikkakunta : Lappeenranta

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa