Taimen- ja lohireissu Kalixille kesällä 2016

Siirry alas

Taimen- ja lohireissu Kalixille kesällä 2016

Viesti  kaakki lähetetty Ke 02 Syys 2015, 07:29

Heippa
Eilen kerhoillassa utelin, josko porukkaa kiinnostaisi lähteä Kalixille kalastusreissulle ensi kesänä. Tokihan Kalixilla on paikkoja pilvin pimein, tunnetuimpana Jockfall, mutta viime kesän perusteella ehdottaisin reissulle paikaksi Saittarovan kylässä sijaitsevaa Saariroskea. Saarikosken niskalla sijaitsee vuokrattava paritalo/parimökki. Molemmille mökin puoliskoille mahtuu nukkumaan kerrossänkyihin 8 kalamiestä. Mökin varusteluna kaasuhella, myrskylyhdyt sekä pihalla grillauspaikka ja sauna. Mökin vuokra oli vuorokaudelta 500 kr (noin 50 euroa). Mökin pihalle pääsee autolla, ja kalastuksen voi aloittaa suoraan mökin rannasta, joskin parhaat paikat ovat (ilmeisesti) ylempänä sekä alempana joessa.

Noin kilometrin päässä mökiltä alavirtaan kuohuaa Pahakurkkio (http://urly.fi/u6e), jonka jälkeen nousevan lohen olisi minun järkeni mukaan pakko pysähtyä. Oltaisiin siis aika lailla kalastusmestoilla ihan mökkikoskellakin. Lisäksi mökkiranta oli ainakin korkealla vedellä kesäkuun alussa ihan timanttinen meritaimenpaikka. Muita kalastajia tai ihmisiä emme puolentoista päivän aikana jokivarressa nähneet.

Me ollaan tuonne näillä näkymin menossa joka tapauksessa, mutta olisi kiva saada porukkaa mukaan lisääkin. Olimme viimeksi kesäkuun alussa (muistaakseni 8. päivä) ja lohen nousuun oli aikaa reilu viikko. Juhannuksena lohikin olisi varmaan noussut, mutta tietysti tuonut mukanaan myös muita kalastajia... Mitäs väki on mieltä?

TÄssä vielä linkki mökkipaikalle kartalla: http://urly.fi/u6f

kaakki

Viestien lukumäärä : 44
Join date : 15.01.2014
Ikä : 38
Paikkakunta : Lpr

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Taimen- ja lohireissu Kalixille kesällä 2016

Viesti  kps lähetetty La 05 Syys 2015, 20:49

Kyllä tuo paikka on kiinnostava. Ruotsihan on hyvin edullinen kalastusmaksuissa. Taimenellehan siellä on "ikkuna" eli ala- ja yläraja. Saa nähdä ensikesän mahdollisuudet omalta kohdaltani.
avatar
kps

Viestien lukumäärä : 83
Join date : 24.03.2009
Paikkakunta : Lappeenranta

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa